Latica Kovačević

YMS tečaj:

Class Vocals, Pianoforte, Music Parade, Music Adventure, Hobby

Školovanje:

Osnovna (klavir) i srednja glazbena škola Blagoja Berse (teorijski smjer), završava studij Glazbene pedagogije na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, pohađa Solo pjevanje u Glazbenoj školi Blagoja Berse (prof. Viktorije Badrov)

Glazbena postignuća:

Latica je rođena 1998. godine u Zagrebu. Završila je osnovnu i srednju glazbenu školu Blagoja Berse, a tijekom osnovne škole počela je pjevati u djevojačkom zboru Zvjezdice pod ravnanjem maestra Zdravka Šljivca.
Tijekom dugogodišnjeg pjevanja u Zvjezdicama, Latica već od malih nogu stječe vrijedno glazbeno iskustvo nastupajući i surađujući s renomiranim orkestrima, dirigentima i solistima poput Zagrebačke i Bruxelleske filharmonije, maestra Sir Nevilla Marinera i Vladimira Kranjčevića te svjetski poznatih 2CELLOS-a.
Latica trenutno završava studij Glazbene pedagogije na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i priprema diplomski rad na temu neurokognitivnih aspekata usvajanja glazbenih vještina, a Solo pjevanje pohađa u Glazbenoj školi Blagoja Berse u klasi prof. Viktorije Badrov.
Za vrijeme studija vodila je nastavu Glazbene radionice u Privatnoj umjetničkoj gimnaziji, Glazbenog vrtića i Početničkog solfeggia u Glazbenoj Školi Vatroslava Lisinskog te Solfeggia u Glazbenoj školi Bonar. Radila je i kao vokalna suradnica u djevojačkom zboru Zvjezdice asistirajući u pripremama za mnoge koncerte te je samostalno pripremala grupu za dječje pjevačke uloge u predstavi Mačka na vrućem limenom krovu koja je
igrala u zagrebačkom HNK.
Sudjelovala je u brojnim studentskim koncertnim projektima Muzičke akademije kao i Rektorovom nagradom nagrađenim opernim projektima Farma i #Priležnici. Nastupala je kao članica Komornog zbora Ivan Filipović te solistički na značajnim koncertima učenika Glazbene škole Blagoja Berse. Surađivala je i s Filipom Rudanom na njegovoj pjesmi He’s Not the One kao prateći vokal.