Uoči jesenskog otvaranja zagrebačke podružnice Yamaha Music School, donosimo vam 10 stvari koje će vam olakšati odluku pri upisu na neki od naših tečajeva…

1. Yamaha Music School osnovana je u Japanu 1954. Škola je u međuvremenu postala prisutna u preko 40 zemalja svijeta, s više od 6000 podružnica, a kroz sustav Yamaha Music School dosad je prošlo preko 30 milijuna polaznika širom svijeta.

2. Prva hrvatska podružnica otvorena je u Rijeci 2019., slijedio je Čakovec, a jesen 2021. dočekat će i otvaranje zagrebačke podružnice u moderno opremljenim prostorima na adresi Tuškanova 37. “Naša misija je otvoriti prostor unutarnjem zovu, povezati ljude s čarolijom glazbe i održavati tu vezu kroz čitav život”, objašnjava Olja Dešić, ravnatelj Yamaha Music School Zagreb.

3. Uz tečajeve za odrasle, Yamaha Music School veliku pozornost posvećuje glazbenom obrazovanju djece. Od “Hobby” programa namijenjenog djeci od 1,5 godine, “Music parade” za one od 4 do 6 godina te “Music adventure” za djecu od 6. do 8. godine, zajedničko im je istraživanje i učenje glazbe kroz igru, pjesmu i zabavu.

4. Grupni ili individualni programi pjevanja, zatim akustične, klasične i električne gitare, bas gitare, bubnjeva, klavijatura i klavira, saksofona, violine i flaute namijenjeni su svima od 8. godine nadalje. “Ne postoji gornja dobna granica”, poručuju iz Yamahe…

5. Licencirani mentori i njihovo kontinuirano usavršavanje ponos su Yamaha Music School sustava. A zagrebačkih se mentora ne bi posramili ni najveće svjetske podružnice – oni su nastupali na najvećim svjetskim pozornicama, surađivali s uspješnim glazbenicima širom svijeta i učili od nekih od najvećih glazbenih imena današnjica. Više o njima saznajte na linku.

6. Mentori prolaze temeljitu obuku jedinstvenu za sve Yamahine mentore u svijetu, a pristup te kvaliteta nastavnog sadržaja, udžbenika i instrumenata razvijeni su po najvišim pedagoškim standardima. “Tehnika i vježba su važne, ali emocija i strast su istinski pokretači i tome Yamaha daje naglasak u svom programu”, ističe glavni pedagog Yamaha Music School Europe, Patrick Onrust.

7. Tradicionalni pristup glazbenih škola često rezultira gubitkom motivacije i udaljavanjem od glazbe, no Yamaha Music School pristupa drukčije stavljajući u fokus kreativnost i individualnost polaznika. Bachu, Beethovenu, ljestvicama i etidama tako rame uz rame stoje Paul McCartney, Lady Gaga, improvizacija i grupno muziciranje što je još jedna od odlika jedinstvenog Yamahinog kurikuluma.

8. Koncertne izvedbe jedan su od stupova obrazovnog sustava Yamaha Music School i obavezni dio godišnjeg programa. Ako ste pritom još i autor pjesme koju želite izvesti na završnoj priredbi, još bolje! “Mi ne razvijamo isključivo glazbenike koji reproduciraju glazbu, već i one koji će glazbom izraziti svoje misli i ideje”, poručuju.

9. U cijenu školarine uključen je jedan sat bendovske svirke mjesečno te moderni priručnici i kvalitetni Yamahini instrumenti, uz mogućnost grupnog ili individualnog pohađanja nastave.

10. Zanima vas zašto smo odabrali moto “let’s play”?! Predbilježite se za neki od naših glazbenih tečajeva i odgovor saznajte sami!