“Naša misija je otvoriti prostor unutarnjem zovu i povezati ljude s čarolijom glazbe. To mogu biti sasvim mala djeca, tinejdžeri ili odrasli koji po prvi put uzimaju gitaru ili klavir u ruke. U svakom slučaju, Yamaha Music School je tu da vas poveže s glazbom i održi tu vezu kroz život”, objašnjava Olja Dešić, glazbeni profesionalac i ravnatelj Yamaha Music School Zagreb koja od jeseni započinje primati polaznike na adresi Tuškanova 37.

Tijekom posljednjih godina, Olja je usko surađivao s glavnim pedagogom Yamaha Music School Europe, Patrickom Onrustom, na uspostavljanju i kontinuiranom unapređenju pristupa i kurikuluma Yamaha Music School Hrvatska.

Patrick je upoznat sa svim detaljima hrvatske podružnice prestižne glazbene škole i pun je hvale za svoje hrvatske kolege. Našoj javnosti, pak, poručuje kako glazbu treba gledati iz posebne perspektive: “Svi smo muzikalni u određenoj mjeri, ne postoje nemuzikalne osobe. To je ono što je uzbudljivo! Tehnika i vježba su važne, ali emocija i strast su istinski pokretači i tome Yamaha daje naglasak u svom programu. Pomažemo ljudima u otkrivanju ljepote glazbe, ne samo slušajući je, već i izvodeći”, zaključuje Onrust.

“Mi ne razvijamo isključivo glazbenike koji reproduciraju glazbu, već i one koji će glazbom izraziti svoje misli, slike i fantazije, bilo samo kroz 4 takta ili kroz cjelovito djelo. Kreativnost je u središtu Yamaha Music School!”.

Koja je razlika između tradicionalnih glazbenih škola u Hrvatskoj i onoga što nudi Yamaha Music School?

“Tradicionalni sustav glazbenih škola usmjerava svoje polaznike prema strogom profesionalizmu, no takav pristup često rezultira gubitkom motivacije. Što ako ne žele svi kasnije upisati glazbenu akademiju, što je s onima koji svoju ljubav prema glazbi žele razvijati u drugačijem smjeru? Potrebno je prepoznati i razumjeti individualne potrebe polaznika, a mi u Yamaha Music School to možemo i znamo!”, zaključuje Olja Dešić.

Predbilježbe za tečajeve Yamaha Music School Zagreb nalaze se na linku.

Let’s play!