Posebno licencirani glazbeni mentori ponos su Yamaha Music School sustava. Upravo su ovih dana završene posljednje pripreme za početak nove školske godine na jesen, a među licenciranim mentorima nalaze se brojna iskusna i uspješna hrvatska glazbena imena. Jedan od njih je i 37-godišnji Marko Duvnjak koji će buduće polaznike Yamaha Music School uvesti u dinamični svijet bubnjeva, ritmova, posebnih tehnika sviranja i improvizacije.
 
Duvnjak je dvostruki dobitnik nagrade Status za najboljeg hrvatskog pop-rock bubnjara te pobjednik raznih bubnjarskih natjecanja u Hrvatskoj i inozemstvu. Surađivao je s brojnim hrvatskim glazbenicima poput Marka Tolje, Željka Bebeka, Saše Lozara, Tonija Cetinskog i Nine Badrić, a višegodišnji je član grupe Buđenje, Letećeg odreda i projekta Ane Rucner.
 
Od inozemnih suradnji može se pohvaliti sa zaista impresivnim imenima kao što su Francis Rossi (Status Quo), Zucchero, Scorpions, The Baseballs i Imelda May. Također, u stalnoj je postavi benda njemačkog superstara Andreasa Gabaliera s kojim je odradio nekoliko turneja po najvećim arenama i stadionima diljem Europe, uključujući i nastup na olimpijskom stadionu u Munchenu pred 90 tisuća ljudi.
 
“Glazba je jedan od velikih darova koje čovjek može imati u sebi, a da ga može dijeliti s drugima. Ona je zdravlje i nada, a u najtežim trenucima glazba je ta koja povezuje ljude”, iskren je Duvnjak koji je već iskusan bubnjarski mentor na brojnim seminarima u Hrvatskoj i inozemstvu.
 
“Moj najveći motiv u podučavanju bubnjeva je napredak mojih učenika od kojih su neki danas već traženi bubnjari, aktivni u brojnim bendovima i ansamblima”, objašnjava dodajući kako je i sam bio učenik nekih od najvećih svjetskih bubnjarskih imena na brojnim masterclass tečajevima u Europi.
 
 
 
 
Što bi poručio svojim kolegama bubnjarima, bilo onima koji tek započinju svoje putovanje s palicama ili onima nešto iskusnijima, ali željnima novih znanja i usavršavanja?
 
“Budite uporni, dosljedni i vjerujte u sebe i svoje odluke. Svaki put ka vrhu je trnovit i težak, ali na kraju se isplati se, jer vjerujte mi, pogled je predivan!”.
 
Više o tečaju bubnjeva Drum Encounters u Yamaha Music School saznajte na linku.
 
Let’s play!

 

Foto: Marko Duvnjak official web