Uz programe namijenjene najmlađima, Yamaha Music School u Zagrebu nudi i popularne tečajeve pjevanja i sviranja, od 8. godine života nadalje.

Podsjetimo, Yamaha Music School otvara svoja vrata u Zagrebu od jeseni 2021. u novim i moderno opremljenim učionicama na adresi Tuškanova 37. Ponos Yamahinog edukacijskog sustava u cijelom svijetu, jedinstveni programski pristup te grupni i individualni rad, implementirat će se u ponudu od čak 11 različitih tečajeva!

Class Vocals tečaj je namijenjen pjevačicama i pjevačima kojima će Yamahini mentori pomoći u otkrivanju glasa, ali i upoznavanju s tehnikama pravilnog pjevanja, upjevavanja i disanja. Fokus je na otkrivanju mnoštva glazbenih stilova iz kojih će polaznici otkriti onaj pravi za sebe kako bi sutra mogli puni samopouzdanja nastupati, bilo solistički ili u pratnji benda.

Gitaristima se na izbor nude čak tri tečaja: Classical Guitar usmjeren je na školu klasične gitare, Six String Adventure tečaj je moderne akustične gitare s naglaskom na improvizaciju, skladanje i aranžiranje dok Guitar Encounters nudi čak 8 stupnjeva lekcija za one koji se odluče na učenje i usavršavanje rock, pop i blues riffova i solaža na električnoj gitari!

Bubnjari će doći na svoje kroz tečaj Drum Encounters u kojem se, uz učenje osnovnih tehnika i ritmova, savladavaju improvizacija i pripreme za sviranje u skupini. Njihovim kolegama iz ritam sekcije, sadašnjim i budućim bas gitaristima, na raspolaganju je tečaj pod nazivom Electric Bass – oni će zabavnim učenjem istažiti tehnike sviranja rock, blues, funk i latinoameričke glazbe te improvizaciju koja dobro dođe pri radu u bendu.

Za one koji svoje uzore pronalaze u imenima poput Eltona Johna, Johna Legenda ili pak Lady Gage, Play for Keeps naziv je tečaja klavijatura s fokusom na pripremu za sviranje u glazbenoj skupini, savladavanje harmonije, skladanja, aranžiranja te pop rock repertoara. Nešto klasičniji, no opet moderan pristup i izvedbe te usavršavanje tehnike sviranja klavira dostupni su kroz 12 stupnjeva tečajeva klavira pod nazivom Pianoforte.

Na raspolaganju su također i tečajevi saksofona, flaute i violine – njihova poveznica kroz Yamaha Music School program je učenje osnovnih tehnika sviranja, uz zabavni i moderni pristup instrumentu kroz repertoar od klasike preko popa do jazza i rocka.

Svi programi dostupni kroz individualne satove ili rad u grupi od 4 do 8 polaznika. Svakog mjeseca organizirat će se i sat sviranja u bendu, koji je uključen u cijenu. Više informacija te mogućnost predbilježbe i ostvarivanja early bird popusta dostupni su na linku.

Let’s play!