Yamaha Music School prisutna je u Hrvatskoj od 2019. kada je u Rijeci otvorena prva podružnica ove međunarodne škole.

Pod motom “Let’s play!”, misija Yamaha Music School u Rijeci bila je identična onoj u Tokiju, Bostonu i Berlinu, a to je razvoj muzikalnosti kroz igru i učenje o glazbi kroz zabavne, ali posebno razrađene pedagoške metode.

Već nakon prve školske godine i velikog interesa za popularne tečajeve pjevanja i instrumenata, predstavljeni su programi Hobby (za djecu od 1,5 do 4 godine) i Music Parade (od 4 do 6 godina). Najmlađi uzrasti iz Rijeke, ali i okolice ostvarili su tako svoje prve kontakte s glazbom, pod vodstvom posebno licenciranih mentora specijaliziranih za predškolske uzraste.

Uz jedinstveni kurikulum i mogućnost grupne ili individualne nastave, poseban ponos Yamaha Music School u Rijeci bila je impresivna postava licenciranih mentora koje su činili priznati glazbeni profesionalci, ujedno i veliki zaljubljenici u glazbu: Žanil Tataj, Andy Cech, Nataša Tonković, Filip Flego, Anamaria Brižan, Damjan Brnić, Borna Benko, Matko Basara, Nikola Celić, Osman Eyublu, Anamarija Martinčić, Maja Šajatović, Damjan Vasiljević, Tonči Trinajstić, Dominik Tuna, Eugen Srdoč i Maša Basara.

U rujnu 2020. Yamaha Music School otvorena je i u Čakovcu – voditelji tamošnje podružnice su glazbena braća Kovačević, Maasej, Abel i Jošua. Ni globalna pandemija nije zaustavila Yamaha Music School Hrvatska da, unatoč svim izazovima, školsku godinu 2019./2020. okruni završnom produkcijom mentora i polaznika. Pogledajte zajedničku izvedbu riječkih i čakovečkih polaznika:

Nakon Rijeke i Čakovca, i hrvatska će metropola uskoro biti upisana na svjetsku mapu Yamahinih glazbenih škola!

Zagrebačka podružnica Yamaha Music School otvorit će svoja vrata u jesen 2021. na adresi Tuškanova 37. U moderno opremljenim učionicama, svakom učeniku bit će na raspolaganju originalni Yamahin instrument kojeg će osigurati škola. Za sve programe uručuje se YMS svjedodžba, a postoji i mogućnost polaganja svjetski priznatih ispita londonske tvrtke RSLawards.

Polaznici koji se u periodu od 10. svibnja 2021. do 1. lipnja 2021. predbilježe za upis u neki od programa Yamaha Music School, ostvaruju pravo na 10 % popusta.

Let’s play!