“Suživot s glazbom i glazbena kreativnost važan su dio modernog društva”, temeljna je misao edukacijskog sustava Yamaha Music School i njegovih 6000 glazbenih škola u više od 40 zemalja svijeta.

Osnovana u Japanu 1954., kroz sustav Yamaha Music School dosad je prošlo više od 30 milijuna učenika. Od samih početaka, cilj škole je njegovanje glazbenog umijeća kod djece te potpora glazbenom usavršavanju odraslih. Prvu podružnicu u SAD-u Yamaha otvara 1964., dvije godine kasnije u Meksiku, Kanadi i Tajlandu, a prva europska podružnica otvorena je 1967. u Njemačkoj. Hrvatska je prvu podružnicu dobila u Rijeci 2019: “Poticanje muzikalnosti s kojom smo svi rođeni, razvoj i užitak pri stvaranju glazbe te dijeljenje te radosti s ostalima naša je filozofija”, objašnjavaju osnivači škole koja će od jeseni primiti prve polaznike i u Zagrebu.

Da bi ostvarili svoju misiju, i zagrebački će mentori Yamaha Music School proći temeljitu obuku jedinstvenu za sve Yamahine mentore u svijetu, a pristup te kvaliteta nastavnog sadržaja, udžbenika i instrumenata razvijeni su po najvišim pedagoškim standardima.

“Kurikulum Yamaha Music School počiva na zabavi, sveobuhvatnosti, kvalitetnom programu te, nikako manje važno, sagledavanju pozitivnog utjecaja glazbe na intelektualni, emocionalni i fizički razvoj čovjeka”, ističe se.

Bilo da ste profesionalac ili amater, tečajevi pjevanja i sviranja za odrasle dijele istu predanost kvaliteti kao i tečajevi za najmlađe. Želite li usavršiti svoje vještine, otkriti svoj glazbeni izraz ili se jednostavno zabaviti kroz glazbu, odgovor je jednostavan: “let’s play”!

Među uspješnim polaznicima Yamaha Music School u svijetu ističu se, primjerice, nagrađivani pijanist i skladatelj Paul Romero, koncertna majstorica Ayoko Uehara, jazz glazbenice Hiromi Uehara i Keiko Matsui te niz drugih. Naravno, bavljenje glazbom nije isključivo vezano za velike svjetske pozornice i diskografska izdanja – ono može biti i lijepi hobi, a Yamaha Music School pružit će kvalitetne temelje za cjeloživotno uživanje u toj grani umjetnosti.

Za više informacijama o predbilježbama i tečajevima slobodno se obratite putem e-maila – čekamo vas od jeseni u Tuškanovoj 37!