Pod motom “Let’s play!”, ugledna međunarodna Yamaha Music School od jeseni 2021. otvara svoju školu i u Zagrebu!

Od svog osnutka u Japanu 1954., kroz sustav Yamaha Music School dosad je prošlo preko 30 milijuna učenika, a škola je danas prisutna u preko 40 zemalja svijeta s više od 6000 podružnica. Slijedeći misao kako “ne postoje nemuzikalne osobe, samo neotkriveni talenti”, naglasak je na zabavnom obliku edukacije s posebnom metodom učenja, a usmjereni rad u malim grupama ponos je sustava Yamaha Music School.

Razvoj muzikalnosti, pjevačkog, sviračkog i teorijskog znanja provodi se kroz jedinstveni Yamahin kurikulum, uz korištenje modernih udžbenika i najkvalitetnijih Yamahinim instrumentima. Mentori i predavači prošli su temeljitu obuku kako bi ostvarili međunarodnu Yamaha Music School licencu, jednako kao i njihovi kolege širom svijeta. Gradivo i metodu usavršavaju već godinama najbolji svjetski glazbeni pedagozi.

Yamaha Music School već je prisutna u Rijeci i Čakovcu, a njen predstavnik za Hrvatsku je iskusni glazbeni profesionalac, producent i pedagog, Olja Dešić. Iza njega je više od trideset godina bavljenja glazbom te razni profesionalni certifikati s Berklee College of Music. Uz stalni angažman u bendu Neno Belan i Fiumens, Olja je dosad surađivao s glazbenim imenima poput Olivera Dragojevića, Radojke Šverko, Marka Tolje, s većinom orkestara u Hrvatskoj  te na televizijskim projektima poput Hrvatska traži zvijezdu, Do posljednjeg zbora  i The Voice, Supertalent,  kao trener ili aranžer/producent

“Naša glazbena edukacija pristupačna je svakome tko se želi okušati, a od onih najustrajnijih jednog dana mogu postati glazbeni profesionalci. Naglasak Yamaha Music School je, između ostalog, i na inkluzivnosti, pogotovo kad su u pitanju najmlađi polaznici. Susret s glazbom i učenje imaju nevjerojatne benefite na razvoj emotivnih, motoričkih i kognitivnih sposobnosti. Cilj nam je da se to dijete, čak i ako ne postane glazbenik, kasnije u životu s ljubavlju vraća svom instrumentu i rado se prisjeća svega što je učilo kod nas. U takvom poticajnom okruženju, za glazbene akademije su se pripremali brojni učenici diljem svijeta, a Yamaha Music School je mnoge slavne osobe dovela do tog cilja. Oni, pak, koji su učenje glazbe doživjeli kao lijepi hobi, kroz ovaj sustav su dodatno razvili svoje mogućnosti i znanja točno koliko im treba za cjeloživotno uživanje u toj grani umjetnosti”, zaključuje Olja Dešić.

Yamaha Music School u svom će programu imati glazbene tečajeve i radionice za djecu od najranije dobi – programe koji savršeno prate razvoj djeteta određene dobi osmislili su i usavršili timovi svjetskih stručnjaka. Uz edukaciju za najmlađe, od osme godine života kreću popularni tečajevi (gornja granica godina ne postoji!), a na raspolaganju su grupni ili individualni programi pjevanja, zatim akustične, klasične i električne gitare, bas gitare, bubnjeva, klavijatura i klavira, saksofona, violine i flaute.

Osim na službenoj web stranici, više informacija slobodno zatražite i putem e-maila.